Khas untuk kakitangan kerajaan dan graduan baharu, Proton dengan kerjasama Bank Rakyat bersedia menawarkan pakej pembiayaan istimewa untuk dua golongan berkenaan. Pakej istimewa yang sah hingga 31 Disember 2019 ini menyediakan pembiayaan sehingga 100% bagi setiap pembelian. Ia hanya melibatkan pembelian model terpilih iaitu Persona, Iriz, Exora dan Saga.

Menurut Proton, terdapat dua pakej kadar khas yang ditawarkan iaitu An-Naqlu 1 yang melibatkan pembiayaan 90% bermula pada kadar menarik sebanyak 2.88% setahun. Pakej kedua pula, An-Naqlu 2, menawarkan pembiayaan 100% bermula pada kadar sebanyak 3.30% setahun. Tawaran ini terhad kepada rakyat Malaysia iaitu graduan baharu yang berusia antara 20 hingga 30 tahun serta kakitangan kerajaan berusia antara 18 hingga 60 tahun.

Fazli Hisham Shukor, Pengarah Jualan Korporat Proton berkata tawaran ini adalah salah satu daripada pelbagai kerjasama khas di mana Proton telah laksanakan untuk membantu memudahkan pemilikan semua pelanggan Proton.

“Di bawah skim istimewa ini, Bank Rakyat menawarkan kelulusan pembiayaan mudah kepada pelanggan, sementara Proton menjadikan tawaran ini lebih menarik melalui pakej servis percuma sehingga dua tahun bergantung kepada model yang mereka pilih. Model Saga didatangkan dengan pakej servis percuma selama setahun, manakala Persona dan Iriz pula selama dua tahun termasuklah kos pekerja dan alat ganti secara percuma” katanya.

Di samping itu, para pelanggan turut berpeluang menikmati kelebihan tambahan daripada pakej insurans yang dipertingkat. Mendapat kerjasama Etiqa Takaful dan Zurich Takaful, Program Insurans Proton menyediakan perlindungan khas iaitu perlindungan utama, elaun banjir serta perlindungan untuk semua pemandu, termasuklah jaminan sifar lebihan caj untuk kereta Proton sehingga 10 tahun.

Pelanggan yang berminat dengan pakej pembiayaan istimewa ini boleh mendapatkannya di semua cawangan Proton di seluruh negara. Di samping itu, mana-mana syarikat atau perbadanan yang berminat dalam program fleet, sila e-mel kepada [email protected]