Proton Saga FL, Satria Neo dan Savvy muncul dalam filem aksi Netflix, dibintangi oleh Chris Hemsworth

Proton Saga FL, Satria Neo dan Savvy muncul dalam filem aksi Netflix, dibintangi oleh Chris Hemsworth

Diam-diam rupanya, tiga adik-beradik Proton Saga FL, Satria Neo dan Savvy buat percubaan untuk jadi bintang filem. Sebetulnya, tiga model ini membuat penampilan singkat dalam filem dan menarik tumpuan terhadap mereka, walaupun cuma sekejap.

Kalau anda belum tahu, tiga model kenderaan keluaran syarikat Malaysia itu ada ditampilkan di dalam filem Netflix terbaru berjudul Extraction, yang dibintangi oleh Chris Hemsworth. Filem berkenaan, yang mula ditayangkan pada 24 April 2020 diterbitkan oleh Joe dan Anthony Russo serta Chris sendiri.

Ia kisah pembunuh upahan, Tyler Rake, yang dihantar untuk menyelamatkan seorang anak kepada raja dadah India dari Bangladesh, selepas dia diculik dan diletakkan harga ke atas nyawanya oleh penjahat. Jalan cerita mungkin biasa-biasa saja, tetapi cara filem ini dibuat – aksi dan juga kesan visualnya – akan membuatkan anda untuk terus menonton.

Proton Saga FL, Satria Neo dan Savvy muncul dalam filem aksi Netflix, dibintangi oleh Chris Hemsworth

Berbalik kepada “tiga beradik” Proton yang ditampilkan dalam filem ini. Menariknya, Satria Neo Savvy sebenarnya tidak ditawarkan pun dalam pasaran Bangladesh. Kehadiran kereta-kereta berkenaan muncul dalam filem ini adalah kerana, sebahagian besar penggambaran filem berkenaan dijalankan di Ratchaburi, Thailand.

Di Bangladesh, Proton diwakili oleh PHP Automobile, yang turut memasang Preve di sana. Proton juga ada dijual dinegara jirannya Pakistan, dengan kilang pengeluaran dijangka akan dibuka tahun ini. Kalau anda ada masa lapang, bolehkan pergi tonton “aksi” tiga model Proton dalam filem berkenaan. Kiranya ini “cameo” terbaru merekalah, walaupun entah berapa peluru terkena badan.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Hazril Hafiz

Berkecimpung di dalam media automotif tempatan sejak 10 tahun lalu, Hafiz mengimpikan sebuah Malaysia dengan jaringan sistem pengangkutan awam yang lebih cekap dan menyeluruh. Tugas terakhirnya sebelum menyertai laman web ini ialah sebagai editor sisipan automotif sebuah akhbar arus perdana.

 
 

Add a comment

required

required