TC Euro Cars kemaskini tawaran pelan langganan dan E-Store Renault — dengan pelan tiga tahun terbaru

TC Euro Cars kemaskini tawaran pelan langganan dan E-Store Renault — dengan pelan tiga tahun terbaru

Sebagai menyesuaikan penawaran dengan keadaan pacsa-PKP kelak yang dijangka akan mengubah cara dan keperluan pelanggan terhadap pemilikan kenderaan persendirian, pengedar kenderaan Renault di Malaysia, TC Euro Cars kini memperkenalkan beberapa kaedah dan kemaskini terbaru bagi penawaran sedia ada.

Antaranya pengenalan Renault Subscription Packge, yang kini telah dilanjutkan kepada semua bilik pameran Renault di negara ini dan pelanggan boleh mendaftar tidak kira berapa kali. Sebelum ini, ia hanya ditawarkan hanya di bilik pameran Renault Petaling Jaya dan untuk sekali tawaran sahaja.

Langkah ini bagi menampung keperluan pelanggan yang mungkin keadaan kewangan mereka telah terganggu akibat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ketika ini. Ia akan menjadi satu cara bagi mereka yang tidak mahu untuk memberi komitmen jangka panjang bagi pemilikan kenderaan di sebabkan ketidak tentuan keadaan ekonomi selepas ini. Lanjutan bagi tempoh jaminan kenderaan dan servis juga diteruskan.

TC Euro Cars kemaskini tawaran pelan langganan dan E-Store Renault — dengan pelan tiga tahun terbaru

Pelan ini membenarkan pelanggan untuk “menyewa” Captur pada kadar RM399 seminggu, atau RM57 sehari, dengan melibatkan proses yang cukup ringkas yang hanya memerlukan salinan kad pengenalan atau passport pelanggan, serta lesen memandu dan kad kredit.

Tawaran berikutnya ialah pelan “Fixed and Switch Subscription” yang kini telah diberi penyelarasan baru. Langganan kekal kini turut termasuk pelan tiga-tahun bagi model Captur dan Koleos, yang sebelum ini hanya ditawarkan kepada Megane RS 280 Cup.

Terma langganan yang lebih lama juga datang dengan kadar bulanan yang lebih rendah berbanding pilihan langganan satu atau dua tahun. Sama seperti pelan lain, ia termasuk cukai jalan, insurans, kos servis biasa dan jarak perbatuan tahunan 20,000 km. Dengan kemaskini pelan kekal, pelanggan juga akan diberikan jarak perbatuan tahunan lebih tinggi, 40,000 km setahun berbanding 30,000 km, dengan yuran tambahan.

Pelan pertukaran juga turut diberikan kemaskini. Di dalam pelan Switch Base ini, Captur Trophy kini ditawarkan pada harga RM1,999 sebulan, manakala bagi pelan Switch Prime kini termasuk model Koleos dengan RM3,199 sebulan.

Di bawah pelan Prime terbaru, pelanggan akan mendapat akses keluarga Renault bagi tempoh dua bulan, yang membolehkan mereka menggunakan Captur (bagi 1.5 bulan) atau Megane RS 280 Cup (bagi setengah bulan) – ini turut terpakai bagi pelan Base, dengan Captur akan menggantikan Koleos. Kedua-dua pelan Switch ini menawarkan pengiraan semua kos dan fleksibiliti, tanpa had perbatuan, pelindungan terhadap kehausan komponen dan pilihan untuk membatalkannya pada bila-bila masa tanpa dikenakan denda.

Senarai akesesori pilihan dan akses juga ditambah, termasuk filem penebat haba, kerusi kanak-kanak, perakam video digital dan akses Singapura. Untuk menjadikannya lebih mampu milik, kos terlibat boleh dimasukkan ke dalam bayaran bulanan langganan pelanggan.

TC Euro Cars kemaskini tawaran pelan langganan dan E-Store Renault — dengan pelan tiga tahun terbaru

Bagi Renault E-Store pula, pelanggan yang membeli model baru Renault dari showroom digital bermula 20 April hingga 31 May 2020 akan menikmati rebat yang sama nilai dengan ansuran enam bulan, servis percuma lima tahun/100,000 km dan ganjaran trade-in bernilai RM8,000.

Sebagai tambahan, mereka yang melanggan sama ada pelan Fixed atau Switch akan menikmati satu bulan langganan percuma, sementara mereka yang memilih program Captur terpakai pila akan menikmati potongan 50% bagi enam bulan pertama yuran langganan mereka. Semua kenderaan akan diserahkan selepas tamat tempoh PKP.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Hazril Hafiz

Berkecimpung di dalam media automotif tempatan sejak 10 tahun lalu, Hafiz mengimpikan sebuah Malaysia dengan jaringan sistem pengangkutan awam yang lebih cekap dan menyeluruh. Tugas terakhirnya sebelum menyertai laman web ini ialah sebagai editor sisipan automotif sebuah akhbar arus perdana.

 
 

Add a comment

required

required