Bulan lepas, Nissan India telah mendedahkan sebuah SUV segmen B konsep yang dipanggil sebagai Magnite. Walaupun masih sebuah konsep, ia memberi gambaran kepada model produksi lebih kecil daripada Kicks dan akan memasuki pasaran sana awal tahun hadapan.

Setelah segenap sudut bahagian luar kenderaan ini didedah kepada umum, kini Nissan menunjukkan pula keadaan di bahagian dalam melalui dua gambar. Apa yang boleh dilihat, ia melibatkan penggunaan dua tona warna iaitu hitam dan merah gelap.

Kemudiannya, beberapa bahagian juga menggunakan elemen bentuk heksagon, termasuk pada corong pendingin hawa dan juga jahitan pada tempat duduk yang dibalut kulit. Satu yang menonjol adalah skrin pada bahagian tengah papan pemuka dengan di bawahnya terdapat tiga tombol bulat untuk pendingin hawa dan butang pemula di konsol tengah. Stereng pula mempunyai lekuk di tengah.

Melalui gambar bahagian tepi pula kita dapat menganggar ruang yang disediakan pada kereta ini. Sebelum ini Nissan pernah memberitahu Magnite akan menyediakan ruang antara yang terbesar di dalam kelasnya dan turut dilengkapi dengan sistem sambungan, kamera 360 darjah dan cruise control. Tidak banyak banyak perubahan dijangka akan dilakukan apabila model ini memasuki fasa produksi.

Magnite dibina atas platform modular CMF-A+ dan dijangka menggunakan enjin yang sama seperti Renault Triber iaitu unit 1.0 liter NA yang mampu menghasilkan 71 hp/96 Nm serta versi turbo enjin sama yang berkuasa 99 hp/160 Nm.