Toyota Land Cruiser 300 baru, yang didedahkan kepada dunia Jun lalu kini sudah pun memasuki pasaran Jepun. Walaupun datang dengan varian GR Sport, pelanggan kini diberikan satu lagi pilihan barisan aksesori iaitu daripada Modellista.

Seperti yang boleh dilihat, penampilan SUV ini dijadikan lebih menarik dengan tambahan spoiler hadapan yang mempunyai beberapa bukaan udara serta kemasan krom di hujungnya, hiasan pada fender dengan jalur hitam, serta skirting tambahan pada bampar belakang yang mempunyai kemasan seakan diffuser.

Beberapa bahagian di belakang turut dipasang dengan kemasan krom termasuklah keliling bukaan udara pada skirting, serta muncung ekzos. Pelanggan juga diberikan pilihan untuk menambah barangan lain seperti spoiler, plet krom di bahagian atas bampar serta rim 21 inci.

Modellista juga menyediakan aksesori bahagian dalam, yang termasuk lampu kaki bahagian penumpang, panel besi hiasan pada tepi pintu, lampu but serta lapisan pelekat cermin untuk menapis cahaya inframerah. Kebanyakan aksesori ini sebenarnya lebih tertumpu kepada pengguna di Jepun, namun di negara luar juga masih ada penggemar Modellista.

Disebabkan itu, buat pertama kalinya, Modellista telah mengeluarkan barisan aksesori khas untuk pasaran global, terutamanya pelanggan di Timur Tengah dan Rusia yang merupakan pasaran terbesar bagi Land Cruiser. Penampilan yang dihasilkan oleh aksesori ini adalah berlainan dan ia juga tidak mempunyai banyak kemasan krom.

Bagi versi global ini, tiada spoiler, hiasan fender dan lampu tambahan untuk bahagian dalam, tetapi ia masih nampak lebih sporty. Rekaan rim juga berlainan, dengan unit untuk pasaran global ini mempunyai rekaan enam cabang lurus dan datang dalam pilihan dua warna, sama ada hitam atau perak.

GALERI: Toyota Land Cruiser 300 Series Modellista pasaran Jepun

GALERI: Toyota Land Cruiser 300 Series Modellista pasaran global