Sekiranya anda ada bercadang hendak membeli Honda City, kini ada lima varian yang boleh dipilih, dengan yang terbaru adalah City 1.5L V Sensing, pada harga RM90,212 tidak termasuk insurans. Seperti yang boleh dilihat daripada namanya, varian baru City ini menggunakan City V (RM87k) sebagai asas, tetapi ditambah dengan Honda Sensing.

Pakej bantuan pemandu ini adalah sama seperti yang diberikan pada varian hibrid City RS e:HEV, di mana ia termasuk Adaptive Cruise Control (ACC), Collision Mitigation Braking System (AEB), Forward Collision Warning (FCW), Lane Keeping Assist System (LKAS), Road Departure Mitigation (RDM), Lane Departure Warning (LDW) dan Auto High-Beam (AHB).

Satu lagi naik taraf yang diberikan adalah panel instrumen digital TFT tujuh inci, yang menggantikan unit analog pada City V biasa. Selain daripada itu, senarai spesifikasinya adalah sama sahaja seperti City V.

Unit penggerak juga masih adalah sama, iaitu enjin petrol empat silinder NA DOHC 1.5 liter yang dipadankan bersama transmisi automatik CVT untuk menghantar kuasa sehingga 121 PS pada 6,600 rpm dan 145 Nm tork ke roda hadapan.

Untuk mengetahui lebih lanjut berkenaan City, anda boleh melihat perbandingan yang kami buat antara City baru dengan City sebelumnya dan melihat spesifikasi setiap varian di sini atau di laman web CarBase.my.