Toyota siar gambar teaser, Camry generasi baharu?

Toyota siar gambar teaser, Camry generasi baharu?

Toyota USA telah menyiarkan satu gambar teaser yang datang dengan ayat “Apakah yang bakal tiba?”, sementara nama failnya pula tertulis “Satu Permulaan Baru.” Jadi, ia adalah teaser sebuah model baru, tetapi sebenarnya apa?

Tidak banyak pentunjuk yang diberi, dan kita cuma dapat melihat bahagian hadapannya, yang mempunyai lampu siang LED, tetapi mengikut jangkaan, ia mungkin adalah gambar rasmi pertama Toyota Camry generasi baharu.

Camry XV70 yang ada sekarang membuat penampilan pertama semasa pameran NAIAS di Detroit pada tahun 2017, yang bermakna dalam masa beberapa bulan lagi, usianya bakal mencecah tujuh tahun. Itu adalah jangka hayat biasa bagi sebuah kereta moden, dengan sepanjang tempoh itu ia turut diberikan facelift untuk menjadikannya lebih segar.

Di Malaysia, sedan segmen D ini dilancarkan semasa pameran KLIMS pada November tahun 2018, dan seterusnya diberikan facelift pada Februari 2022.

Kita boleh menjangkakan Camry baru ini juga akan dibina atas platform TNGA (GA-K). Pilihan penggerak yang tersedia adalah termasuk hibrid 2.5L, plug-in hybrid 2.5L seperti RAV4 PHEV dan 2.4L turbi 281 PS/430 Nm. Enjin 2.4 liter itu telah mula digunakan pada model Toyota yang besar, sebagai pengganti kepada enjin V6 3.5L yang mungkin tidak lagi dapat mematuhi peraturan emisi semasa.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required