Selain Kia dan Peugeot, satu lagi divisi di bawah Kumpulan Naza iaitu Naza Euro Motors yang mengedar jenama Perancis, Citroen dan DS telah pun mengumumkan harga untuk model-modelnya sempena Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) yang dikadarkan pada sifar peratus bermula 1 Jun ini. Harga baharu ini adalah harga atas jalan tanpa insuran, dan ianya terpakai bermula bulan hadapan sehingga Cukai Jualan dan Perkhidmatan diperkenalkan semula dalam masa 2 ke 3 bulan dari sekarang.

Menerusi harga baharu tersebut, pelanggan bakal menerima penjimatan serendah RM7,084 jika membeli Citroen C4 Picasso sehingga RM10,940 jika membeli DS5 facelift. Potongan harga ini adalah sebelum promosi “Raya Drive Offer” yang ditawarkan Naza Euro Motors, yang pastinya akan memberikan penjimatan yang lebih besar, namun ia hanya sah sehingga 30 Jun 2018.

Walau bagaimanapun, pengurangan harga ini tidaklah tepat 6%. Ini kerana GST 6% berkenaan hanya dikira berdasarkan harga jualan sesebuah kereta itu, tidak termasuk kos-kos lain seperti pemeriksaan Puspakom untuk model CBU, bayaran pemprosesan, yuran pendaftaran dan lain-lain lagi.

Berdasarkan jadual ini juga dapat dilihat bahawa penawaran Citroen di Malaysia telah sedikit berubah. Model Grand C4 Picasso kini tidak lagi dijual, dan hanya C4 Picasso lima-tempat duduk ditawarkan dalam kemasan L2 Seduction.