Gymkhana 10 – aksi ekstrem lima kereta di lima negara

Gymkhana 10 – aksi ekstrem lima kereta di lima negara

Siri video aksi pemanduan ekstrem Gymkhana oleh Ken Block boleh dikatakan agak popular di seluruh dunia dan apabila ada yang mengatakan ia sudah semakin hambar dengan aksi yang sama, kini Block bersama pasukan produksinya mengeluarkan episod kesepuluh yang mempunyai tarikan baru.

Dalam episod ini, bukan satu kereta di satu tempat sahaja seperti sebelum ini, tapi keseluruhannya ada lima kereta dan penggambaran dilakukan di lima tempat yang berbeza suasana. Ini boleh diibaratkan seperti anda menonton lima episod Gymkhana dalam satu masa, dan sebab itulah video kali ini agak panjang iaitu hampir 20 minit.

Memandangkan sekarang siri Gymkhana Ken Block ini dilakukan dengan kerjasama Ford, semua kenderaan yang ditampilkan adalah daripada jenama itu dan terdapat satu model baru yang ditampilkan kali pertama iaitu trak F-150 tahun 1977 yang dikuasakan oleh enjin V6 EcoBoost 914 hp, dipanggil sebagai Hoonitruck.

Gymkhana 10 – aksi ekstrem lima kereta di lima negara

Kereta lain pula sudah pernah digunakan dalam video sebelum ini iaitu Ford Fiesta spesifikasi WRC, Mustang V8 1,400 hp Hoonicorn V2, Ford Focus RS RX rallycross dan juga Escort Cosworth. Lokasi pula terdiri daripada Luleå Norbotten, Sweden, Detroit, Michigan, Guanajuato, Mexico, Los Angeles, California, dan Shamrock, Texas.

Selain daripada aksi yang menunjukkan kemampuan Block mengawal kenderaan dengan tepat, video ini turut diselitkan dengan aksi serta kemunculan beberapa selebriti sukan permotoran dan lasak seperti Travis Pastrana, Rob Dyrdek, Oliver Solberg dan Aaron Kaufman. Tonton videonya di bawah.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required