Honda telah memperkenalkan RoadSync, iaitu satu aplikasi yang boleh digunakan bersama sistem sambungan Bluetooth Honda Smartphone Voice Control pada motosikal serta telefon pintar Android penunggang. Melaluinya, penunggang boleh menyimpan telefon waktu menunggang tetapi masih boleh mengawal fungsi penting yang diperlukan.

Selain butang kawalan khas untuk sistem ini di bahagian pemegang, penunggang juga boleh menggunakan kawalan suara apabila ia disambungkan kepada headset di helmet penunggang. Sistem ini akan dipasang terus pada X-ADV, CB1000R serta Forza 750 tahun 2021 sementara Forza 350, ia akan dijual sebagai pilihan tambahan.

Ada lima fungsi utama yang boleh dikawal oleh sistem sambungan ini iaitu navigasi, panggilan, mesej, muzik dan navigasi. Bagi setiap satu fungsi ini, operasinya akan terpapar di panel instrumen sekiranya aktif.

Untuk kawalan suara itu pula, ia bergantung kepada fungsi, seperti menetapkan destinasi untuk navigasi (setelah memasukkan lima pilihan destinasi lebih awal), membuat panggilan (setelah menyimpan lima nombor pilihan utama lebih awal) dan menghantar mesej (pilihan daripada lima mesej pendek yang telah disimpan).

Selain paparan navigasi, sistem ini juga boleh menunjukkan ramalan cuaca sehingga lima jam ke hadapan serta keadaan di destinasi yang hendak dituju. Melalui sistem ini, penunggang dapat memberikan lebih fokus kepada tunggangan tapi dalam masa sama masih lagi boleh menikmati sambungan dengan telefon pintar.