Dalam satu majlis bersama media petang ini, UMW Toyota Motor mengumumkan meletakkan sasaran jualan sebanyak 70,000 unit kenderaan untuk tahun 2017. Jumlah ini adalah melibatkan dua jenamanya iaitu Toyota dan Lexus.

Bagi mencapai jumlah itu, UMW Toyota akan melancarkan empat model baru dan berdasarkan gambar bayang yang dipaparkan dalam tayangan, salah satunya boleh dijangka sebagai Vios facelift selebihnya kemungkinan adalah varian baru bagi Fortuner, Hilux dan Innova.

Model paling terbaru yang dilancarkan oleh UMW Toyota adalah Innova, di mana majlis pelancarannya berlaku pada bulan Disember tahun lalu. Sementara dalam tahun 2017 pula, syarikat itu ada memperkenalkan Toyota Hilux 2.4G AT Edisi Terhad, Hilux 2.4G Limited Edition dan Toyota Hilux 2.4G STD.

Bagi jenama Lexus pula, selain model IS facelift, NX200t Edisi Istimewa dan NX200t Black Edition yang diperkenalkan pada awal tahun ini, UMW Toyota juga memberitahu bahawa satu lagi model istimewa akan tiba di Malaysia tahun ini iaitu LC 500.