Honda Malaysia telah memperkenalkan pilihan warna baharu – White Orchid Pearl– untuk BR-V, HR-V dan juga varian petrol bagi Jazz dan City. Warna baharu ini adalah bagi menggantikan Taffeta White untuk model yang disenaraikan itu, dan ia telah pun ditawarkan untuk Civic, Accord, CR-V, Jazz Hybrid dan City Hybrid.

Menurut syarikat ini, keputusan untuk memperkenalkan White Orchid Pearl bagi lebih banyak model Honda adalah berdasarkan permintaan para pelanggan. Sekitar 38% bagi Civic dan 33% untuk Accord adalah daripada warna premium tersebut, termasuk 26% di kalangan pembeli CR-V.

Dengan langkah ini, boleh dikatakan hampir kesemua barisan model yang ditawarkan oleh Honda Malaysia kini boleh ditempah dengan warna White Orchid Pearl. Walau bagaimana pun, untuk memilih warna premium ini, ia akan dikenakan surcaj iaitu RM120 untuk Jazz dan City bukan-hibrid; RM300 bagi BR-V dan HR-V.

Honda Malaysia juga menambah tempoh menunggu untuk semua empat model ini adalah dalam satu hingga ke dua bulan, dan warna baharu ini boleh didapati bagi BR-V dan HR-V mulai minggu ketiga Februari 2018.