Kembalinya model yang menggunakan nama Supra oleh Toyota sememangnya sesuatu yang mengujakan bagi peminat dunia automotif. Telah banyak teaser yang dikeluarkan berkenaan kereta sports ini, namun ia tidak pernah menunjukkan aksi kepada orang ramai secara berdepan kecuali dan paling terbuka pun cuma model versi perlumbaan yang didedah semasa Geneva Motor Show.

Namun semasa acara Goodwood Festival of Speed yang masih lagi berlangsung sekarang di United Kingdom, Supra A90 baru telah membuat kemunculan pertama dan menunjukkan sedikit aksi atas litar dalam kawasan acara tersebut. Ia walaubagaimanapun masih lagi menggunakan pelekat camouflage yang menyembunyikan bentuk badan sebenarnya.

Seperti ramai yang sudah ketahui, Supra A90 baru dibangunkan bersama dengan BMW, iaitu untuk model Z4 tetapi keduanya akan mempunyai identiti tersendiri. Untuk enjin pula, Toyota sebelum ini pernah memberitahu bahawa model yang dibawa ke Goodwood ini dikuasakan oleh enjin enam silinder sebaris supaya sama seperti Supra dulu.

Melalui video ini, anda dapat mendengar sedikit bunyi enjin kereta ini, dan menurut pengulas video Goodwood Festival tersebut, ia mempunyai kuasa sekitar 340 hp dan berat 1,500 kg. Kereta ini juga menggunakan pacuan roda belakang manakala enjin pula terletak di hadapan.

GALERI: Toyota Supra konsep versi perlumbaan di Geneva