Renault Sport telah mengeluarkan barisan terbaru alat ganti dan akesesori R.S. Performance untuk meningkatkan lagi penampilan serta keupayaan model Clio R.S. Turut ditawarkan bersama alat ganti berkenaan ialah produk-produk eksklusif bengkel dan cenderahati kepada pelanggan.

Antara peralatan dengan logo individu R.S. Performance yang dimaksudkan termasuk kit badan penuh yang diilhamkan oleh Clio R.S. Concept, yang terhad kepada 250 set sahaja, serta rim Turini dalam warna hitam dan merah.

Selain daripada peningkatan kosmetik ini, pelanggan juga ada pilihan untuk meningkatkan prestasi kereta mereka untuk kegunaan di litar. Renault turut menyediakan peralatan lain seperti tempat duduk bucket seat hentian karbon, sistem ekzos baru, brek dan suspensi prestasi tinggi, palang anti-strut dan banyak lagi.

“R.S. Performance merupakan penawaran produk yang merapatkan jurang antara kereta sport dan kereta lumba. Ini cara kami untuk menyediakan keperluan mereka yang gemarkan pemanduan dalam litar dan untuk membolehkan mereka mengubah suai kereta Renault Sport mereka untuk tujuan itu. Sekarang, mereka boleh nikmati ini dengan jaminan kualiti dan perkhidmatan terus daripada Renault sendiri,” jelas Pengurus Projek R.S. Performance, Guillaume Calvar.

Jika pelanggan ingin memasang semua aksesori sendiri, produk-produk kegunaan bengkel turut ditawarkan, misalnya troli perkakas, set peralatan yang diperlukan, spray gun dan lain-lain. Semua ini boleh didapati dari kedai atas talian Renault Sport dan juga melalui pengedar sah.