Proton kini menerima tempahan menerusi dalam talian untuk kesemua modelnya, termasuk X70, Saga, Iriz, Persona dan Exora. Inisiatif ini diambil bagi memastikan pelanggannya masih dapat menempah mana-mana model Proton yang dihajati walau pun dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang menyebabkan semua bilik pameran terpaksa ditutup sejak 18 Mac lalu.

Untuk membuat tempahan, anda perlu melayari laman web rasmi Proton dan memilih mana-mana model yang ingin dimiliki. Kemudian isi butiran diri anda, pilih varian dan buat pembayaran tempahan, kemudian resit akan dihantar menerusi e-mel anda.

Selepas itu, penasihat jualan akan menghubungi anda dalam tempoh tujuh hari waktu bekerja bermula dari tarikh resit penerimaan pembayaran tempahan diterima. Bayaran tempahan bagi Saga, Iriz, Persona dan Exora hanyalah RM9.90, manakala RM99 bagi X70 – pembayaran boleh dibuat sama ada menerusi transaksi kad kredit atau debit.

Sempena Hari Raya Aidilfitri yang bakal disambut pada hujung Mei ini, Proton turut menawarkan rebat ‘duit raya’ sehingga RM800 untuk tempahan yang dibuat menerusi dalam talian. Untuk Saga, ia ditawarkan dengan rebat sebanyak RM288, sementara Persona pula RM588, RM688 untuk Iriz dan RM800 bagi Exora.