Naza Kia Malaysia telah mengumumkan senarai harha terkini bagi barisan model sedia ada Kia yang masih terjual di negara ini, susulan pelaksanaan cukai jualan dan perkhidmatan (SST) mulai 1 September lalu. Senarai harga berdasarkan SST ini menyaksikan penurunan harga yang melibatkan beberapa model berbanding sewaktu 6% cukai barangan dan perkhidmatan (GST) yang dilaksanakan terdahulu.

Sorento 2.2 CRDi SX menerima penurunan harga terbesar, iaitu RM6,000 lebih murah berbanding sewaktu GST, dan diikuti dengan Optima GT, iaitu kini kurang RM5,000.

Selain itu, harga bagi Sportage 2.0 CRDi GT Line, Sorento 2.4 EX dan Grand Carnival KX serta SX, masing-masing dikurangkan sebanyak RM4,000, manakala Rio 1.4 SX pula kini lebih murah sebanyak RM1,000. Walau bagaimana pun, tiada perubahan harga bagi Picanto 1.2 EX dan Cerato 1.6 SX, harganya masih sama seperti ketika GST.

Untuk Kia Stinger pula, masih belum tersenarai kerana sedang menantikan kelulusan daripada Kementerian Kewangan untuk penentuan harganya.