Geely telah menyiarkan gambar teaser untuk model ketiga yang menggunakan asas CMA, di mana ia menggunakan bentuk sebuah SUV. Model tersebut setakat ini cuma dipanggil sebagai KX11 dan pengeluarannya dikatakan bakal bermula suku ketiga tahun 2021.

Platform CMA, ataupun Compact Modular Architecture dibangunkan bersama oleh Volvo dan Geely di bawah China Euro Vehicle Technology (CEVT). Antara model yang sudah menggunakan platform ini adalah Geely Xingyue dan Xingrui, lima model Lynk & Co, Volvo XC40 serta Polestar 2.

Laporan dari China menunjukkan KX11 akan diletakkan hampir dengan SUV paling besar Geely, iaitu Haoyue, dengan ukurannya 4.8 meter panjang dan jarak roda 2.8 meter. Berdasarkan ukuran ini, kita boleh menjangka tetapan tiga tempat duduk dan kapasiti muatan hingga tujuh orang.

Enjin yang boleh digunakan pada platform ini pula terdiri daripada petrol turbo tiga silinder dan empat silinder, hibrid serta plug-in hybrid. Teknologi yang berkaitan juga bakal menjadikan model ini lebih tinggi daripada Haoyue.

Daripada sebuah model Geely, KX11 ini juga mungkin akan membawa kepada sebuah SUV Volvo pula, untuk bersaing dengan Volkswagen Tiguan atau Mercedes-Benz GLB. Jika dimensi yang diketahui setakat ini adalah benar, KX11 versi Volvo ini mungkin akan terletak di antara XC90 dan XC60.